Regressie en obsessie

Regressie en obsessie

‘’Met bangheid kom je erin’’ schrijft collega Pieter Wierenga in zijn boek “Ongenode Gasten’’ over een obsessor. Dit boek gaat over vreemde verschijnselen in de schaduwkant van elk mens, die tijdens de therapie naar boven komen. Maar het gaat zelfs verder, door af te dalen in verwarrende en duistere gevoelens en gedachten. Daar komen we angsten tegen, opgekropte woede en verdriet, grillige wensen, grenzeloze stemmingen en gekmakende gedachten.

Niet alle obsessoren zijn kwaadaardig.

Voor een obsessor is een aanhechtingspunt nodig.  Maar er kunnen ook obsessoren van vorige levens bij je zitten. Die niet weten dat ze dood zijn, en zich bij jou op hun gemak voelen. Ze hebben zich comfortabel genesteld en zijn niet van plan weg te gaan. Ze worden ook wel ‘’slapers’’ genoemd. Jij echter, voelt je helemaal niet lekker in je vel, maar snapt niet waarom. Je voelt je steeds slomer en slechter. Soms zit er onverklaarbaar verdriet of boosheid bij.

Soms heb je levende obsessoren van je huidige leven bij je.

Een aantal jaar geleden kwam een man, van rond de veertig bij mij in therapie, die zijn vader als obsessor bij zich droeg. De man kon op straat zijn woede niet meer beteugelen. “Ik sla hem hartstikke dood’’, was één van zijn uitspraken waar hij de therapeutenkamer mee binnenkwam. Hij kon zich nauwelijks bedwingen om het écht te doen en was bang in de gevangenis te belanden. We gingen terug in dat gevoel, en in regressie kwam hij erachter dat ‘’de duivel’’ van zijn vader bij hem zat. Een lévende obsessie dus. In zijn jeugd, wanneer vader thuis kwam, sloeg hij het kind in elkaar, terwijl hij zei; ‘’jij wordt nooit wat’’, ‘’jij deugt nergens voor’’.

In regressie werken we dit door.
Dit is behoorlijk heftig voor de cliënt. Maar daarna waren zijn gevoelens en woorden er niet meer. Dus kon hij verder met zijn leven. En dáár doe ik deze therapie voor 🙂

Ik ben Laura Daggers Regressie- en Reïncarnatietherapeut in Hoofddorp Haarlemmermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.