Wielrenner Kai Reus: “Ik wil het afsluiten”

Wielrenner Kai Reus: “Ik wil het afsluiten”

Op 22 juli 2014 kopte de Telegraaf over minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) “Tot ik sterf zal ik het niet begrijpen’’. Dit ging over de beelden van de speratisten van het neergehaalde vliegtuig #MH17

Een aantal dagen voor deze afschuwelijke vliegtuigramp plaatsvond, hield @Mart Smeets bij
#NOS Studio Sportzomer #De Avondetappe 13 juli 2014 een interview met wielrenner @Kai Reus die op 12 juli 2007 in Frankrijk tijdens een trainingsrit zwaargewond raakte. Hij kwam ten val in de afdaling van de Col de l’Iséran op het moment dat hij een auto in wilde halen.

In een korte documentaire volgde een cameraploeg @Kai Reus naar de plek in Frankrijk waar hij gevallen is om die periode van toen af te sluiten.
Op de plek vertelt hij met een lach en een traan: “Ik ben toch wel op een heel mooie plek gevallen, met een gewéldig uitzicht”.
@Mart Smeets vroeg de wielrenner of hij het kan afsluiten?
Reus: “Ja, ik wil het afsluiten. Dat fietsen was heel fijn om te doen, en het is  een overwinning dat ik weer terugkwam op dezelfde plaats’’.

Smeets vraagt: “Ik heb weleens gehoord dat er momenten zijn dat er iets tussen leven en dood is? Hoe ziet het er dan uit? Kan jij dat uitleggen?”

Kai: “Dat is voor een later stadium’’.
Smeets: “Kan je het uitleggen?”
Kai Reus: “Ik weet niet of het te begrijpen is. Je moet je voorstellen: je gaat OUT, je wordt geholpen en daarna word je in een kunstmatige coma gehouden. En er is een moment dat ik wakker ben geweest, dat weet ik wél en ook weer niet. Dat stond in het dagboek van mijn moeder, die twee jaar geleden overleed. Toen ik wakker werd wilde ik de ronde van Spanje verder rijden. Ik wilde afsluiten in Lombardije, maar lag vastgebonden in een ziekenhuis in Grenoble’’.

Reus: “Ik ben niet de persoon geweest toén die ik was. Van binnen was veel kapot. Er is zoveel therapie voor nodig geweest om dat op een rijtje te zetten. Mensen zagen een gezonde jongen, maar er was zoveel kapot. Door therapie ben ik er weer bovenop gekomen”.

Het interview grijpt de vier aan tafel nogal aan.
Smeets: “Ik moet hard zijn. We hebben alle vier tranen in onze ogen staan. Dat is ook wel iets moois. Maar laten we er maar even uitgaan, dan krijgen wij ook een beetje die adamsappel naar beneden”.

Het moet een hele schrik geweest zijn voor zo’n stoere wielrenner die blind ging op zijn lichaam

Wat me ook opviel is dat hij er zelf een goede herinnering aan had. Zijn emoties toen hij de dagboeken van zijn moeder las, over wát het met de mensen die van hem houden, gedaan heeft.

Een #Bijna-Dood-Ervaring is een levensveranderende gebeurtenis, waarbij de persoon verandert, en de omgeving mee moet bewegen.
Een#BDE is overweldigend en niet in woorden te vatten. Vaak snapt je omgeving niets meer van je. En jij niets van je omgeving.
#Regressie

Vier geëmotioneerde mannen bij De Avondetappe van 13 juli 2014 waarin @Kai Reus vertelt over zijn BDE ervaring

Fijn dat er nu vrijuit over gesproken kan worden. Iets waarvoor je dertig jaar geleden nog psychiatrisch opgenomen werd.

Vanaf minuut 21.28 vertelt @Kai Reus
http://www.npo.nl/nos-studio-sportzomer-de-avondetappe/13-07-2014/POW_00807024

Bij de st. Merkawah http://www.merkawah.nl/ wordt nu verschil gemaakt tussen BDE en Spiritueel Transformerende Ervaring (STE)

Ik ben Laura Daggers-de Koning #regressie en #reïncarnatietherapeut sinds 2010
Je kunt me boeken de lezing: “Regressietherapie de missende link tussen psycholoog psychiater en coach’’

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.