Opbeuren of afbeuren

Opbeuren of afbeuren

De kranten zijn erop ingesteld negatief nieuws te verspreiden, sterker nog dat is hun taak. Dat doen ze goed. Zó goed dat veel mensen er depressief van worden. ’t Is niet opbeurend.

Het is afbeuren

Wat de mensen die de krant uitpluizen of het internet afstruinen vergeten, zijn de goede dingen die mensen voor elkaar doen. Kijk dáár schrijft die krant nou nooit over. Maar wel over moord en doodslag. Over olie en geld natuurlijk. Geld waar dat blijft. En over de beurs en macht. Want dát is nieuws.

Alles draait om geld en zo is het ook in Nederland

Als eenling kun je er niets tegen doen. Ach ja toch wel. Gewoon in het klein beginnen. Een bloemetje kopen voor je buurvrouw die ziek is. Misschien kun je aardig zijn tegen je buurman, waarvan je weet dat hij door een moeilijk tijd gaat, omdat zijn kind ziek is of zijn moeder stervende.
Die krantenberichten zijn vooral niet opbeurend, mijns inziens beuren ze meer áf. De mensen worden er somber van.

Afbeuren, ik verzon het ter plekke toen ik de krant vanochtend las

Het is ook iets van de mens om zijn probleem met zich mee te dragen, en er lang over te piekeren, over wát nou toch de beste oplossing is. Er niet van te slapen. Maar er is altijd wel één grootste probleem, zei ooit een van mijn kennissen. En morgen is er weer iets anders, áls je grootste probleem opgelost is dan hè? Want anders heb je er twee.

Dat is helemaal zo afbeurend hè?

Maar wat je ook kunt doen is je probleem transformeren naar een uitdaging om het leven ten volle te leven en de oplossing te vinden. Dat is meestal samen met iemand. Door erover te praten. En dát heet dan weer opbeuren. Veel beter woord dan afbeuren toch?

Vul hiernaast je telefoonnummer in en laat me je bellen voor een gratis intake →→→

Ik ben Laura Daggers-de Koning regressie en reïncarnatietherapeut sinds 2010
Je kunt me boeken voor de lezing “Regressietherapie de missende link tussen psycholoog psychiater en coach’’.

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.