Hartverscheurend

Hartverscheurend

Soms kan iemand zo hartverscheurend huilen, dat je zo geraakt wordt dat je er zelf ook van moet huilen. Het verscheurt dan ook letterlijk jouw hart dit verdriet te moeten aanzien en aan te horen.
Huilen zit dichtbij  lachen. Ooit had ik een vriendin die van lachen moeiteloos overging naar huilen. Het zijn beiden emoties waar een mens niet zonder kan.

Niemand is zonder emotie geboren

Vaak zit onder verdriet de nooit geuite woede. Als je niet mag zijn die je bent, kan het zijn dat je – zonder dat je het zelf wilt – hard wordt. Hard voor jezelf en voor anderen.

Ken jij misschien iemand die zo is?

Dus als iemand boos of woedend wordt dan zit daaronder een diep geworteld en weggestopt verdriet. Als je die persoon erop aanspreekt zal hij jouw woorden wegwuiven, en zeggen dat het niet waar is en dat je uit je nek kletst!!

Herken je dit misschien bij jezelf?

Misschien omdat je het verdriet niet -meer – mag tonen van jezelf? Omdat er vroeger iemand was die het je verbood? Of dat er iemand in je omgeving is die vindt dat jij niet moet of mag huilen. Die jou een huilenbalk vindt!

Het kán zijn dat je je gedrag gaan aanpassen aan die iemand of misschien wel aan een heleboel iemanden en dat je nooit meer huilt

Dan raak je meer en meer stukjes van jezelf kwijt. Dan kan het zijn dat je verstijft in je gevoel. Dat je verstart. Letterlijk. En van daaruit kunnen weer lichamelijke klachten ontstaan die voor het verstand onbegrijpelijk zijn. Zo van ‘’snap jij dat nou?”
Dan ben je voor je omgeving niet te pruimen. Gaan mensen jou ontwijken, willen ze niet meer met je omgaan. En jij wordt steeds verdrietiger óf bozer.

Onverwerkt verdriet blijft zo hángen in je lijf

Het is heel belangrijk dat je jouw kern kunt voelen, dat je die kunt vinden. Dat je kunt huilen om datgene wat écht erg is en wás. Nú. Want je tranen spoelen niet alleen je ogen maar ook je ziel schoon. Denk daar maar eens over na.

En soms weet je niet waarom je huilt. Dat is ook goed, laat die tranen gewoon rollen.

Want die kern die jij voelt dat is jouw echtheid, je ware wezen je innerlijk. Noem het zoals je het zelf wilt. ’t Is eigenlijk je gevoel, en om je gevoel kun je niet heen.

Ja het kán wel, maar dan wordt je op den duur een soort robot zonder gevoelens en gaan mensen je mijden.

Hartverscheurend vind ik dat! Jouw probleem ís niet vreemd. Je bent er sneller vanaf dan je ooit had durven dromen.

Vul hiernaast je telefoonnummer in en laat me je bellen voor een gratis intake →→→

Ik ben Laura Daggers-de Koning regressie en reincarnatietherapeut sinds 2010

Je kunt me boeken voor een Powerpointpresentatie; “Regressietherapie de missende link tussen #Psycholoog, #Psychiater en Coach.

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.