Geeft haten zin aan je leven?

Laura Daggers Regressiecoach Hoofddorp Haarlemmermeer
Regressie en Relaties

Geeft haten zin aan je leven?

Haat is een vorm van subjectieve betrokkenheid, waardoor je ge- en verbonden blijft aan het gehate project.Of verbonden aan de gehate persoon. Haten kan je hele leven omvatten, zoals rancune naar de buren, naar de familie, schoonfamilie, vriendin of vriend, je ex.

Haat is destructief. Liefde constructief.

Sommige mensen haten hun hele leven.

Alles wordt eraan opgeofferd.  Hun geld, hun huis, hun kinderen. Zoals de in het boek “De Held’’ van Jessica Durlacher, waar de vader van de hoofdfiguur, na de oorlog, de rest van zijn leven besteedt aan haat jegens de aannemer vanwege de ondeugdelijke aanbouw van zijn serre.

Mijn ervaring met cliënten is

Dat ónder die haat een verdrietig onbegrepen weggekropen kind zit, dat vroeger ontdekte dat het niet waard was om van te houden. Waardoor dit kind een strategieheeft moeten bedenken om te overleven.

Haat komt soms door een mailtje. Een mail die verkeerd geïnterpreteerd wordt.
Dit overkwam mij laatst. Een kwalijke zaak, vooral naar de cliënt toe.

Ik hou van mensen. Het is niet mijn bedoeling dat iemand mij gaat haten.
Daar zit ik dan, met een hatende cliënt, die geholpen wil, wat zeg ik, móet worden.
Tijdens de sessies zorg ik ook voor een lach, bij de traan.

Het proces van ‘’in therapie gaan’’ omvat vele facetten. Eén ervan is dat je gaat veranderen. Je letterlijk ánders gaat voelen. En dat is eng.

Haat is ellende, liefde is veel fijner.

Uit liefde doe ik dit beroep.

En jij, waar kies jij voor?

Liefde in de samenleving is er écht. Ik zie het dagelijks om me heen.
Iets leuks, aardigs doen naar een ander geeft een fijn gevoel.
Want geloof me, niemand is er expres op uit om de ander pijn te doen. Iedereen doet vanuit zijn eigen kunnen, zoals hij het geleerd heeft.

Laatst had ik een cliënt die beweerde, dat je aan een baby al kon zien of het een goed of slecht mens ging worden. Hij wist dit zeker, dat had zijn godsdienst hem geleerd. Ik kader mijn vragen dan zodanig dat er andere inzichten komen.

Ik ben Laura Daggers-de Koning regressie en reïncarnatietherapeut sinds 2010

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.