Interview met Laura Daggers bij NCRV bij Radio2 Cappuccino

Radio interview Cappuccino Over Vorige Levens

Interview met Laura Daggers bij NCRV bij Radio2 Cappuccino

Hunter zegt als 3-jarige dat hij golfer geweest is en wijst zichzelf aan op de foto.

Bert Kranenbarg interviewt Laura Daggers-de Koning;

“Zeg Mama, toen ik nog jouw moeder was, deed ik nooit zo onaardig tegen jou…..”

Regelmatig komt het voor dat kinderen wonderlijke verhalen vertellen: verhalen over dingen die ze niet kunnen weten, omdat ze toen simpelweg nog niet geboren waren.

Deze week verscheen het boek Return to Life, het boek van de Amerikaanse psychologieprofessor Tucker. In dat boek staan de verhalen die kinderen aan hem vertelden over hun vorige levens.

Nou hoor ik je denken….vorige levens? Hoe zit dat?

Daarom zit bij mij aan tafel regressietherapeut Laura Daggers, die mensen helpt om trauma’s uit hun vorige levens te verwerken.

Laura, goedemorgen!

Kinderen die verhalen uit vorige levens vertellen…dat moet je even uitleggen….

We hebben bijna allemaal vorige levens gehad. Daar is niets engs aan, dat is volgens mij en alle andere mensen die in reïncarnatie geloven gewoon zo.

We herinneren ons die vorige levens meestal niet, maar als we dat wel doen is dat gedurende de eerste paar jaar van het leven. Kinderen zijn puur en vertellen daarom alles wat hen bezighoudt. Dat kunnen dus ook dingen uit vorige levens zijn, die energie dragen ze nog bij zich.)

 

Dokter Tucker schreef in zijn boek een paar ongelooflijke verhalen die hem ter ore zijn gekomen. Vertel er eens een? Hij heeft 2500 casussen opgeschreven waarvan er een aantal in zijn boek staan.

(Hunter was drie jaar oud toen hij zijn ouders vertelde dat hij de reïncarnatie was van het golftalent Bobby Jones, die leefde in de jaren dertig. 13-time major winner/z’n vader geloofde er niks van  besloot om de proef op de som te nemen. Hij liet hem 6 foto’s zien van golfers in de jaren 1930 en vroeg hem wie Jones nou was?? DIT BEN IK.

Toen drukte hij foto;s af van 6 huizen, de jongen zei bij elke foto, huis, huis, en bij dat van Bobby Jones, dit is mijn HOME<< het huis van zijn jeugd.

Dr. Jim Tucker believes a three-year-old California boy who says he’s the reincarnation of 1930s golf legend Bobby Jones. Tucker wrote the book “Return to Life: Children’s Memories of Past Lives and the Survival of Consciousness,” which explains his theory on quantum mechanics and memory. Tucker believes consciousness is like a TV signal and our bodies are the TV’s receiving them.

In de tussentijd ging zijn talent voor golfen sterk vooruit, hij kreeg een echte set met ‘’clubs’’ . De club in California nam hem op de leeftijd van DRIE jaar aan, terwijl hij VIJF zou moeten zijn. Dat was de leeftijd dat kids mochten beginnen.

Hij zag daarna Jones eens op TV en wilde vanaf dat moment Bobby genoemd worden.

Zijn vader liet hem foto’s zien van 6 golfers uit de jaren dertig en Hunter wees de foto van Bobby aan en zei: this is me.

Zijn vader liet hem foto’s van huizen zien…Hunter noemde alle huizen gewoon “House” maar het huis van Bobby Jones noemde hij “Home”. Dat soort gekke dingen. Hij wist ook wat zijn meest favoriete golfbaan was en nu is hij 7 jaar en een groot golftalent. Hij wordt door sommigen de nieuwe Tiger Woods genoemd.)

 Jim Tucker, director Child & Family Psychiatric Clinic/Psychiatrist Neurobehavial Sciences bij de University of Virginia School of Medicine. Hij schreef al eerder een boek ‘Life before life: a scientific investigation of children’s memories out of previous lives’.

Hoe reageerden de ouders van Hunter?

(Die begrepen er niks van: het zijn keurige christenen die zich nooit met dit soort “zweverige’ dingen bezighield. Inmiddels weet Hunter er ook niks meer van; hij leeft in het hier en nu en is niet meer bezig met zijn vorige leven.)

Er zijn ook kinderen die zich een stuk minder leuke dingen herinneren, die ‘last’ hebben van hun vorige levens…

Jazeker zijn die er. Neem het verhaal van het jongetje James. Hij had 3-4 keer per week nachtmerries. Hij schreeuwde het uit en vertelde dat hij in een brandend vliegtuig zat.

Als je als ouders het kind serieus neemt. Wat voor vliegtuig “A CORSAIR”

MET 4 jaar keek hij een boek over vliegtuigen in en wees een CORSAIR AAN.  En WEET JE MAN, ze hadden ALTIJD lekke banden. DIT FEIT gingen zijn ouders nakijken in boeken en op TV. TOEN begon hij de details te vertellen.  Vader vroeg;

Weet waar je vliegtuig startte? JA OP EEN BOOt DE naam van je boot?
NOTOMA.  Hij heette dáár ook James en hier ook. Dan noemt het kind ook een collega uit die tijd

JACK LARSON, die leefde nog in Arkansas.

Toen hij weer in zo’n vliegtuigboek zat te kijken zag hij een eiland, en wees aan wáár hij gecrasht was. In de Pacific island  DAAR IS MIJN VLIEGTUIG naar beneden geschoten. Zijn vliegtuig werd in de voorste motor geschoten.zodat hij kantelde en crashte.  James vader vond de piloot die naast hem vloog. Die leefde nog. Uiteindelijk gelooft zijn vader hem.

Dan ontvangen ze een brief van de ZUS van James de piloot. Omdat de ouders haar hadden geschreven.

Zijn zus zei ‘’Hij kan het nooit geweten hebben, tenzij er iets spiritueels is.

Of je nou wel of niet in reïncarnatie gelooft, het gaat over het eeuwige leven in de geest, is de ziel.

Het is niet over als je doodgaat. De ziel komt terug in een lichaam, in een ander lichaam.

Zijn ouders waren zeer sceptisch, geloofden niet in reïncarnatie

en zochten naar een meer wetenschappelijke oplossing. Toch bleek uit archieven dat hij het leven en het crashen van piloot beschreef die 60 jaar geleden door Japanners werd neergeschoten. Zijn ouders waren diep onder de indruk.)

In Tuckers boek staat nog een verhaal….een een jongetje met een Hollywoodverleden…

(Ja, het verhaal van Ryan. Hij was vijf jaar oud en vertelde in verschillende gesprekken dat hij een rijke man in Hollywood was, een impressario. Hij kende mensen uit films uit de jaren dertig en wist tot in detail te vertellen dat hij Rita Hayworth en Marilyn Monroe had ontmoet. Als hij over de man sprak veranderde hij van een vrolijke kleuter naar een zorgwekkend serieus persoon. Toen hij de Hollywoodheuvels op TV zag zei hij ook dat hij daar vandaan kwam. Hij vertelde hoe hij in een Rolls Royce reed, een dochter had en heimwee had… Kortom: een heel gedetailleerd verhaal over zijn vorig leven. Hoe wist dit jongetje dat?)

Jij bent regressietherapeut. Wat doe je dan precies?

Die kínderen zijn zooo blij dat er nu eindelijk eens iemand is, die serieus naar hun luistert.

(Ik help mensen (maar ook kinderen) om trauma’s uit hun vorige leven(s) te verwerken.

Iemand komt bij mij voor een sessie. Op dat moment is iemand al in contact met zijn vorig leven, ik hoef daar dus niet naar op zoek. Hij/zij gaat liggen en vertelt zijn ervaring in zijn/haar vorig leven. Wat er gebeurd is, hoe hij/zij zich voelde. Ik stel vragen: waar ben je nu dan? Hoe voel je je nu ? Kom je terug naar het heden en ga je leven in het nu?

Als iemand zijn verhaal aan mij heeft verteld, kan het worden afgesloten. Er is dus maar een sessie nodig.

Heb je zelf ook vorige levens gehad?

Ja, ik was een Jood die doodgemarteld is in een concentratiekamp.

Theresienstadt in Tsjechië.   Praag.

En in een andere leven, nog veel langer geleden, was ik een non op het slagveld die verschrikkelijke dingen moest doen.

Hoe weet je dat?

Zo’n tien jaar geleden wilde ik regressietherapeut worden, en daarvoor deed ik de opleiding. Ik onderging zelf ook therapie en ontdekte mijn vorige levens.

Was je je altijd al bewust van je vorige levens, had je er last van?

Ik voelde me wel altijd minderwaardig en had een reeks vorige levens waarin ik minder dan de ander was, en dus ook met name arm.

 Ben je eigenlijk altijd een vrouw geweest of kun je ook wisselen van geslacht?

Je kunt ook wisselen.

 Heb je wel eens kinderen behandeld om van hun ervaringen uit een vorig leven af te komen?

(Jazeker, mijn eigen kleinkind)  Hij sliep bij mij en bleef maar huilen en toen heb ik een kleine sessie met hem gedaan. Hij zag zichzelf als een oude, kale vrouw. IN een vliegtuig dat ontplofte. Hij sprak er met mij over, maar wist het zich later niet te herinneren. Ik vertelde hem in die sessie dat dat bij zijn vorige leven hoorde en stelde voor om het verleden daar te laten en terug te keren naar het hier en nu. Sindsdien was hij weer vrolijk: het vorige leven was afgerond.)

Plato zegt: Als twee zielsverwanten elkaar ontmoeten wordt dat liefde genoemd. Jim Tucker zet zijn wetenschappelijke onderzoeken voort  aan de University of Virginia.

After life? Heaven Hell or Nothing  OF RT

Regressietherapeut Laura Daggers, hartelijk dank!

Volg mij ook op Facebook 

 

Sanne Blankena

Redacteur
NCRV Cappuccino

 

T +31 (0)35 – 6719666
F +31 (0)35 – 6719972

 

cappuccino@ncrv.nl
www.cappuccino.ncrv.nl
 

 

Beeld en Geluid 035 – 677 5555

Kinderen vertellen over een vorig levenClinic/Psychiatrist Neurobehavial Sciences bij de University of Virginia School of Medicine. Hij schreef al eerder een boek ‘Life before life: a scientific investigation of children’s memories out of previous lives’.

Jim Tucker en Ian Stevenson werkten enkele jaren samen. Na Stevensons dood zette Jim Tucker hun eerder gedane

Ian Stevenson richtte zich vooral op kinderen met reïncarnatieherinneringen in Azië, Jim Tucker op kinderen in Amerika.

Beide heren legden een bijzondere belangstelling aan de dag voor moeder/geboortevlekken en aangeboren lichamelijke afwijkingen bij kinderen. Dit, omdat dergelijke lichaamskenmerken bij jonge kinderen vaak een samenhang vertonen met traumatische, onverwerkte sterfervaringen in recente voorbije levens.

Sinds 1996 behandelde Jim Tucker zo’n 2500 cases; de meest bijzondere lichtte hij eruit voor zijn nieuwste boek ‘Return to Life’, dat begin december uitkomt (Engelse versie). Ik weet niet of er een Nederlandse vertaling op de markt komt.

BizarHet artikel op AD.nl stond vermeld onder het kopje ‘bizar’. En dat vind ik dan weer bizar, want in Nederland werken er tegenwoordig toch zeker minstens 300 reïncarnatietherapeuten met volwassenen én kinderen om emotioneel niet goed verwerkte vorige levens alsnog af te ronden. Dat kinderen zich vorige levens herinneren is vrij gewoon.

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.