Wiskunde of talen

Wiskunde of talen

Aan de bar van de sportclub, ging het gesprek over kinderen en school. Wel of geen bijles, welke school? Rapporten met rood. Dat deed me denken aan vroeger.

Mijn lief haalde een tien voor wiskunde. Zijn zus daarentegen was een bolleboos in talen. Dat kon ze laten hóren, en dat deed ze ook. Als klein broertje, ze scheelden drie jaar, werd hij weg gemanoeuvreerd. Zij goed in talen en hij in wiskunde.

Hij kon er als werktuigbouwkundige goed zijn boterham mee verdienen. Daarbij is hij erg handig, wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Dat heeft ons veel geld bespaard. Neem nou de leylandihaag die hij elk jaar snoeit. Dat scheelt een dikke achthonderd euro. Onze kinderen zijn ook van de scheikunde, biologie en natuur- en wiskundekant. Dochter haalde het hoogste cijfer van de klas. En zoon studeerde organische chemie.

Zelf snapte ik geen snars van wiskunde en wat de leraar mij er destijds over vertelde. Dus nam ik richting talen. Ik ging in de luchtvaart werken en sprak mijn talen redelijk. Om mijn Spaans te oefenen nam ik regelmatig een dagvlucht naar Alicante of Ibiza. Er was altijd wel een vriendin die ook genoeg had van die regenachtige zomers hier. Gewoon oefenen met die talen, dacht ik.

Twee receptionistes op Palma verweten me mijn bekakte uitspraak. In Lanzarote kreeg ik het ontbijt voor de niet-toeristenprijs, omdat de ober dacht dat ik hun taal sprak. Een taxichauffeur gooide van vreugde zijn handen hoog de lucht in, omdat hij dacht dat hij eindelijk een ”local” in zijn wagen had, en hij vandaag naar zijn eigen taal mocht luisteren.  Laatst, na een gezellige babbel met een winkelier, vroeg ik hem naar een leuke eetlocatie  in Santa Cruz. Hij verwees ons naar het kleinste restaurant waar we heerlijk gegeten hebben.

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.