Soms is regressietherapie heftig

Regressiecoach Laura Daggers

Soms is  regressietherapie heftig

Het kan zijn dat je dusdanig met jezelf geconfronteerd wordt, dat je na de eerste sessie voor de tweede keer een flinke tegenzin hebt om weer te komen. Als therapeut kom ik dit vaker tegen. Mijn collega’s ook. Het  is een bekend verschijnsel. Want je ziel wil het oplossen en je persoonlijkheid niet. Dus die zet alle zeilen bij om niet verder te hoeven.

Soms maakt de weg naar jezelf inslaan angstig, je leven zoals het nu is voelt gewoon veilig

Het moet eerst chaos worden, voordat je jezelf weer terugvindt. En dat valt niet altijd mee. Soms val je terug in een cursus kralen rijgen, of  ga je bokslessen nemen. Alles om maar niet aan die ziel te hoeven werken.

Het ís eng om in regressietherapie te gaan

Want je hele pakket van leven, alles van dátgene wat jij denkt en waarvan jij vindt dat de waarheid is, wordt gescand. De therapeut spiegelt je. En  dat is confronterend.  Er worden ”zekerheden -waar je in het nu last van hebt’’  uit jou gehaald zodat je hele systeem kantelt. Wees gerust, want stukje bij beetje worden jouw trauma’s opgelost, verdampen ze in het niets. (Energetisch werken noem ik dat)  Het gebeurt wel in een tempo dat jíj aankunt.  Je mist dan wel een tijdje je zekerheden, ook al waren dat eigenlijk ónzekerheden. Daarna krijg je er jezelf voor terug.

Daarbij hoort een verwerkingsproces waardoor je verdrietig kunt worden en een tijdje blijven

Misschien  kun je met medicijnen je drive om te leven een beetje bijschaven of opkrikken.

Zelf denk ik meer aan afvlakken. Want ook je blijdschap verdwijnt.

Geen problemen is zoiets als ‘’geen leven’’ maar vegeteren. Problemen horen bij het leven

Maar zorg dat je een beter pakket problemen krijgt dan dat je nú hebt. Als je in therapie gaat, dan komt je hele leven op losse schroeven te staan. Voor even, misschien voor een paar maanden maar. Omdat je die pijnlijke gebeurtenissen verwerkt in de weken dat de sessies er zijn. En je begrijpen gaat dat het écht over is omdat  je in het nú leeft.

De situaties uit je jeugd krijgen armpjes en beentjes. Innerlijke kinderen worden opgehaald met regressietherapie

Situaties komen in een ander daglicht. Regressietherapie is zoiets als schaatsen op glad ijs. Heel glad ijs. En voor de eerste keer dan hè? En dát is eng. Want je moet zekerheden loslaten, ook al zijn ze nog zo rottig die zekerheden en de condities ervan ook.  Voor regressietherapie, daar heb je moed voor nodig.

‘’There is no coming to consciousness without pain. People will do anything, no matter how absurd, to avoid facing their own soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious’’.
Carl Gustav Jung

En jij, wat wil jij met je leven? Kralen rijgen, bokslessen of een écht leven?

Angst en schaamte zijn de dief van je innerlijke groei.
L.C. Daggers-de Koning regressie en reïncarnatietherapeut sinds 2010

Informatie info @ lauradaggers.nl of 023-5617806

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

2 gedachten aan “Soms is regressietherapie heftig”

 1. Hallo Laura,

  Sinds bijna een jaar officieel gescheiden en nu bijna 1,5 officieel uit elkaar. Ik blijf in deze bitterheid en daar ben ik klaar mee!!!! Mijn leven lijkt niet door te gaan en zelfs heb ik momenten dat ik het gevoel heb zelfs niet door te willen gaan. Mijn moederrol speelt hierbij ook mee, want ik vind het voor mijn kinderen reten lastig. Ondanks dat ik weet hoe het in de relatie met mijn ex partner was. Al vanaf het begin had ik twijfels en deze stapelde zich alleen maar op. Ik ben verbitterd en voel mij het slachtoffer van alles. Globaal genomen gaat het NIET goed met mij.

  Alles en hoe ik dingen ervaar en zie heeft met mij te maken, daar ben ik mij bewust van.

  Ik heb alle verschillende sessies gehad en ondergaan, ik heb de kern nog niet gevonden.

  Wat kan jij voor mij betekenen?

  Ik hoop van je te horen.

  1. Hoi Anna, ik heb je een mail gestuur. Veeel een veel later. Omdat ik niet altijd kijk op de website.
   In de mail staat mijn antwoord. Omdat dit vaak om persoonlijke zaken gaat deed ik het even zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.