Voorouderenergie

Voorouderenergie Swiss psychiatrist Carl Gustav Jung (1875 ? 1961), the founder of analytical psychology, 1960. (Photo by Douglas Glass/Paul Popper/Popperfoto/Getty Images)
Vooroudersenergie Swiss psychiatrist Carl Gustav Jung (1875 ? 1961), the founder of analytical psychology, 1960. (Photo by Douglas Glass/Paul Popper/Popperfoto/Getty Images)

Vooroudersenergie

In Opium-speciaal vertellen Jeroen Krabbé’s drie zoons over hun vader.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1400969

“Vijftig jaar acteur, maar eigenlijk is hij een schilder die acteert”, zegt Jacob. Vader Jeroen speelt in Vaslav naar het boek van Arthur Japin. 

“Succesvol zijn mocht niet eind zeventiger jaren, dat was het grootst mogelijke kwaad, ’t was verraad”, zegt Ate de Jong en vervolgt. “Succes is je ziel aan de duivel verkopen.  Opgeleid tot schilder, ging Krabbé acteren. Ten opzichte van zijn oudere broer Tim, die succes had bij de meisjes, voelde hij zich het zwarte zwaantje. Niet populair. Jeroens ijdelheid is voor een deel onzekerheid, omdat hij een oorlogskind is”.

Het trauma wat zijn ouders hadden, kreeg hij als erfenis mee.
Voorouderenergie

Daar is die enorme onzekerheid door ontstaan, van: ‘’vinden mensen mij wel aardig, hoor ik hier wel thuis? Die onzekerheid is een enorme drijfveer, een roep naar bestaansrecht. Dat zit nog steeds in hem”, volgens de Jong.
Hij heeft een gevoeligheid waar hij moeilijk over kan praten.  In zijn acteursspel beeldt hij dit goed uit, maar privé kan hij het niet.

Bij de scheiding van zijn ouders koos Jeroen moeders kant en Tim vaders kant.

Zijn hele leven heeft hij het geluk geschilderd, landschappen met mooie kleuren en vrolijkheid.
Pas op zijn 70ste maakte hij portretten over de ondergang van zijn grootvader in Sobibor. Daarvoor sloot hij zich drie maanden op.
Jeroen Krabbé: ‘’ mijn jongste zoon kwam kijken tijdens het schilderen en zei: Het is een geest die terugkomt om zijn verhaal te vertellen’’.

Zijn verhouding tot die geschiedenis, en hoe hij als jongetje het verdriet van zijn moeder heeft gevoeld, zijn moeder die haar hele familie verloor in de oorlog.  “Als je ziet hoe hij zijn schilderkunst aan het ontwikkelen is, en hoe hij zijn jeugd en de geschiedenis aan het verwerken is. Dat is een proces dat eigenlijk nog maar net bij begonnen is. Nú pas durft hij de thematiek aan”, vertelt Jacob.

‘’Hij is een tweede generatie slachtoffer en heeft dat leed getransformeerd tot kunst’’ (Jacob)

Wanneer je last blijft houden van voorouderenergie, waardoor je niet verder kunt met je leven, kan daar via Familieopstellingen of Regressie- en Reïncarnatietherapie aan gewerkt worden.

Ik ben Laura Daggers Regressie- en Reïncarnatietherapeut Hoofddorp Haarlemmermeer sinds 2010

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.