Seksueel misbruik is kindermishandeling

https://www.lauradaggers.nl/2016/01/08/opvallend-dat-de-meeste-kinderuitspraken/
Kinderen willen leren en zijn loyaal tot in het diepst van hun ziel

Seksueel misbruik is kindermishandeling

Zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk is seksueel misbruik de zwaarste straf voor een kind om te dragen.
Een kind weet niet hoe het ‘’hoort’’ maar wil leren. Daarom komt het zichzelf zo tegen in het opgroeien. Een opgroeiend kind leert zijn lichaam kennen. Een kind is al ruim voor zijn pubertijd geen kind meer. Eigenlijk heeft het die pubertijd al gehad, die is al weggenomen.
Leren hoe het leven in elkaar zit dat leert het kind van de ouder. Seksueel misbruik zorgt voor verwarring, schaamte en schuld.

Een kind staat open voor allerlei indrukken en is leergierig

Hij weet nog niet hoe dingen horen te gaan. Hij wil dingen weten en hoe dat werkt en hoe dat is enzovoorts. Daar zit dat ook meteen de intuïtie bij, die in elk mens is ingebakken.  Als je gevoelsmatig al weet dat wat je moeder doet niet goed is, maar je kunt er geen woorden aan geven, dan raak je steeds verder verwijderd van je intuïtie, van jezelf, van je lichaam. Aan wie moet je dat dan vragen? Niemand heeft het antwoord. En de schaamte groeit je al boven je hoofd uit.

Wat je moeder deed is niet de juiste manier van opvoeden

En zij wéét dat ook, dus háár schuld en schaamte die bij zijn binnengekomen zorgen dat jij je schaamt voor jezelf. Het gekke is, dat jij nu haar schuld en schaamte draagt.  Tijdens het misbruik werkt je lichaam en die reacties toch wel.

Want wanneer je een boterham eet, of als er vloeibaar voedsel door de keel wordt gegooid, werkt je lichaam toch wel.

Dus klaarkomen is een heel fysiek iets wat gewoon gebeurt. Ejaculatie is een normaal iets, zoals eten en drinken door de mond. Doordat die handelingen –tegen je wil- gebeurd zijn, worden er in het kind allerlei overtuigingen geboren, die niet juist zijn.
“Ik ben niet goed genoeg” of ‘’ik moet het allemaal over me heen laten komen’’ (letterlijk) kán bijvoorbeeld zoiets zijn. Zo zijn er meerdere overtuigingen die allang niet meer kloppen in het nu.

Seksualiteit is iets tussen twee volwassenen, wanneer ze het zelf willen

En dat contact kan een ontzettende levensenergie opleveren. Wanneer dit tussen kind en ouder gebeurt verdwijnt die levensenergie.
Jij hebt het dus helemaal anders geleerd. Logisch dat er een breuk zit in jouw seksuele ontwikkeling. Maar jij hoeft je helemaal nergens voor te schamen. Jij bent goed zoals je bent. Die schaamte en al die andere gevoelens, zijn niet jouw gevoelens, maar van je moeder, waar jij mee opgescheept zit.

Het mijn van het dijn scheiden, zo heet dat. Dat is energetisch werken, loskoppelen wat van de energie die van je moeder is, en de levensenergie in jezelf zoeken. Zo werkt regressietherapie.

Ivonne Meeuwsen is gespecialiseerd op dit gebied

http://stopkindermishandeling.wordpress.com/

Lees ook de blog van collega Marianne Notschaele:

http://vorigelevens.blogspot.nl/2014/07/praten-over-seksueel-misbruik-dat-je.html

Jouw probleem is niet raar. Angst en schaamte zijn de dief van je innerlijke groei.
Vul hiernaast je telefoonnummer in en laat me je bellen voor een gratis intake →→→

Ik ben Laura Daggers-de Koning regressie en reïncarnatietherapeut sinds 2010
Je kunt me boeken voor de lezing “Regressietherapie de missende link tussen psycholoog psychiater en coach’’.

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.