Je minderwaardig of meerwaardig voelen?

Minderwaardig of Meerwaardig?

Je minderwaardig voelen heeft te maken met de mening van een ander. Iemand begon met zich meerwaardig naar jou toe  te gedragen. Dat is meestal je moeder en of je vader. Een juf, meester, tante of buurvrouw. Natuurlijk is dat nodig in de eerste tijd van je leven.
Maar als je tijdens het opgroeien niet de gelegenheid hebt gehad je eigenwaarde te bepalen, of te voelen of te ontwikkelen, dan kan het zijn dat je nog steeds gelooft dat je minder waard bent t.o.v. de ander. En dan zul je je ook zo gedragen! Die ander heeft daar ook profijt van, want die voelt zich in elke situatie meer dan jij. Mijn vraag is. Wil je dit zou houden? Angst kan het gevolg zijn. Angst om te leven, die zich uit in niks doen.

Er zal altijd iemand in je leven zijn, die hier graag gebruik van maakt. Of het dat ten minste probeert

Omdat hij juist het tegenovergestelde in zijn leven meegemaakt heeft.
Het moeilijkste is om je gedrag te veranderen. Zodat je jezelf kunt zijn, in elke situatie. Meestal ben je onderweg met leven jezelf kwijtgeraakt en hebt de regie aan een ander uit handen gegeven.

Waarschuwing voor deze therapie!!

Ik had ooit een cliënt die door iedereen om haar heen werd gewaarschuwd om toch vooral niet in therapie te gaan. “Het meeste vertrouwen heb ik nog in de therapeut’’, zei ze tegen collega’s en haar echtgenoot. Kijk zo iemand komt al dichter bij zichzelf. Het is mijn taak om de sessie vakkundig te begeleiden op een dusdanige manier dat de cliënt weer thuiskomt. En zonder angst is.

Je komt zo’n dominant iemand nooit voor niks tegen, er is altijd een reden

Mensen komen in je leven om iets van te leren. En soms is dat een nare en harde les.
Soms wandel je een stukje met iemand op, en ga jij de ene en hij de andere kant op.
Het kan ook zijn dat er een langere relatie ontstaat. Soms zelfs levenslang.

Dit heeft met de ontwikkeling van je ziel te maken

Je kunt in een leven zitten, waarvan je denkt, is dít nu mijn leven?  Hélp ik zit in de verkeerde film! Straks word ik wakker en heb ik het allemaal maar gedroomd. Angst is de dief van je innerlijke groei.

Jouw probleem is niet raar. Angst en schaamte zijn de dief van je innerlijke groei.

Ik ben Laura Daggers-de Koning Regressie en Reïncarnatietherapeut sinds 2010
Je kunt me boeken voor een Powerpoint presentatie over “Regressie Relaties en Rouw”

www.lauradaggers.nl

http://www.tasso.nl/images/stories/pdf/ScriptieLauraDaggersDeKoning.pdf

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.