Zoeken naar de oorsprong

Wat is de oorsprong van jouw woede?

Als liefde haat wordt
Als liefde haat wordt

Hij is zijn vrouw naar de keel gevlogen én heeft een mes gebruikt, terwijl er een kind bij was. Hij vindt dit laf en begrijpt niets meer van zichzelf. Hij is een gevaar voor de maatschappij (zegt iedereen om hem heen). Maar één ding is zeker, hij wil dit uitwerken. Hij wil een leven met háár. En omdat hij al eerder getrouwd was, weet hij zeker, dat dit de vrouw van zijn leven is. Zodoende mailt hij me. Hij wil naar de kern van de zaak. Regressie heelt.

Eerder waren ze samen een jaar bij een relatiecoach

Zijn vrouw vertoont manipulerend gedrag en hij is kwetsend en vernederend naar haar toe. Toen het uit de hand liep, kneep hij haar keel dicht en pakte er een mes bij. Hij zegt dat het meer een reflex was, om zichzelf te verdedigen. Nu lijkt het alsof iedereen om hem heen bang is en hem ontwijkt. Hij moet in therapie van justitie, want ánders…

Na de relatiecoach is hij naar een mannengroep gegaan, waar hij alweer vier maanden in zit. Wat mij als regressietherapeut opvalt is dat de reguliere zorg het afraadt om in regressietherapie te gaan.

Cliënten zijn reuze blij wanneer een paar sessies ze al zo direct naar hun probleem brengt.

Hij is slim, heeft een eigen bedrijf dat goed loopt. Maar ziet dat er in de groep voor hem geen vooruitgang zit. Nu is er in die groep de vorige keer een therapeut geweest die familieopstellingen deed. Dat raakte hem diep. Zijn vader liet hun gezin namelijk in de steek.
“Wat heb ik eigenlijk aan die man gehad?” vraagt hij mij. Zodoende wil hij uitzoeken waarom hij deze vader had. Hij heeft haast, wil leven! Leuk leven.

In de sessie komt hij in zijn jeugd terecht waar hij weinig anders mag dan lief en goed zijn.

De beelden tonen zijn vader, die eruit ziet als Jezus, inclusief baard. Hij komt in zijn kindertijd waar hij twee keer per zondag naar de kerk moest.

“Ik mocht niks”, schampert hij. En dát met nog twee broers die ook vol leven zaten. Hij komt terecht in de situatie datzijn moeder opgenomen werd in een psychiatrisch ziekenhuis. Toen zorgde de oudste zus voor het gezin.Vader mishandelde moeder en liep weg.

Toen moeder weer terug was wilde hij troosten, omdat hij zag hoe ongelukkig ze was.

Zijn grotere broers plaagden hem, eerst goedmoedig, maar van lieverlee, kwaadaardiger. De jongens onderling pestten elkaar. Er was geweld in het gezin. De moeder was nogal geobsedeerd door aandacht van mannen. En toen zijn vader weg was, troostte hij mama, vooral als ze ’s nachts lag te huilen. Dit deed hij enkele jaren, maar hij groeide op tot een man. En mama hield van mannen. In zijn huidige leven heeft hij geen plek voor zichzelf. Hij is altijd bezig en neemt nooit rust.

Na twee sessies zegt hij dat de reflex om een mes te pakken er niet meer is!

“Hoe voelt dat?” vraag ik
“Ik durf het niet te geloven

Dan tel ik op mijn vingers af, dat het al vijf weken geleden is dat ik niet meer agressief reageer. Het is alsof er iemand of iets dood is. En of er een nieuwe baby geboren is”, zegt hij en kijkt me blij verbaasd aan.

Ik ben Laura Daggers-de Koning regressie en reïncarnatietherapeut in Hoofddorp.

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.