Regressietherapie kort lontje

Regressietherapie kort lontje

Met regressietherapie werken we ín de wond

Ik wil hem helemaal doodslaan, zegt de cliënt.
‘’Wat doet hij dan?” vraag ik hem.
“ Hij zegt dat ik hier niet mag fietsen” briest de cliënt. Als therapeut moet ik zorgen dat de cliënt dieper en dieper in het gevoel gaat en hem dan laten inzien dat dit gevoel aangesloten is met iets van wat er in zijn jeugd gebeurde.
“En is het een fietspad of een voetgangerspad?
Hij antwoordt niet en gooit zijn hoofd met een ruk opzij. Woedend is hij als hij erover praat.
“Hoe voelt dat?” vraag ik nog ten overvloede.
Zijn ademhaling is sneller zie ik. Hij zegt dat zijn bloed kolkt en sneller door zijn aderen stroomt en het rood voor zijn ogen wordt. En dat hij moordneigingen krijgt.

Met regressietherapie werken we ín de wond, cliënt en therapeut samen

Best een beetje eng, want ik zat nog maar in het tweede jaar van de opleiding.
Als therapeut snap ik dat we naar dát deel moeten zoeken, waar die boosheid zit.
Nou ’t is eigenlijk meer razernij waar hij in zit. Mijn hele kamertje zindert van woede.

Waarom wil hij die ander iets aandoen? Welk deel van hem is dat?

Meestal komen we bij een bang innerlijk kind terecht.
Zoals dat in de regressietherapie genoemd wordt. Eentje die al heel lang in de kou staat.
Dat bange kind dat zich verdedigen moet omdat hij het anders niet overleeft. Dat voor hem opkomt, als die ander zegt dat hij hier niet fietsen mag.

Deze meneer had een vader die hem, zo lang als hij zich herinnert in elkaar sloeg. Gelukkig was hij vrachtwagenchauffeur op de lange ritten, zodat hij niet vaak thuis was. Maar áls hij thuis was, dan was het hel.

“Hoe heb je dat volgehouden?  vraag ik

‘’Oh ik kon er heel goed tegen, hij sloeg wel, maar dat voelde ik niet eens meer. En ik moest mijn moeder ook verdedigen. Wij hadden het altijd gedaan. Mijn andere broers durfden niet tegen hem in te gaan en ik wel”.

Cliënt, echtgenoot en vader van twee kleine kinderen, was op zijn zestiende het huis uit gevlucht

Hij was de confrontatie met zijn vader, een beer van een vent, aangegaan.
Dat kon hij natuurlijk niet winnen en moest vluchten.
Daarna wilde hij nooit meer iets met zijn vader te maken hebben. Hij vond het wel pijnlijk dat zijn moeder, die hij vanaf zijn jongste jeugd beschermen moest, hem niet  zocht.

Geholpen door de moeder van zijn beste vriend, vestigde hij zich in een andere stad

Ik ben een nog  (2004) onervaren therapeut, in opleiding.

Maar zoals een kapster koppen nodig heeft. Heb ik cliënten met een ziel en lichaam nodig om het vak te leren. (We zijn nu 10 jaar verder)
Zijn lijf reageert heel sterk. We komen in de energie van zijn mishandelende vader terecht. Hij balt zijn vuisten en neemt een vechtersbaas houding aan.
‘’De duivel, het is de duivel’’, fluistert mijn cliënt.
Ik weet wel beter. Het is die woede-energie,, die is er bij hem letterlijk ingeslagen. Samen werken we de situatie uit, zodat deze meneer snapt waarom hij reageert, en vanuit welk deel van hemzelf. Hij snapt het helemaal. En hoef niemand meer dood te slaan!

Met regressie en reïncarnatietherapie werk ik voornamelijk met het lichaam en de vastgezette overtuigingen

Want met je verstand heb je het niet kunnen uitvogelen. Vaak is je verstand je de baas. En daar snap je dan weer niks van.
Er zijn cliënten die té slim zijn voor de therapeut met praten én overtuigen. Ze hebben eerst zichzelf overtuigd en willen de therapeut ook overtuigen.  Die prater heeft het helemaal voor het zeggen, en het lichaam gehoorzaamt wel.
En dan blijft je leven zoals het nu is.

Maar in die mooie, snelle prater, daar trap ik niet in.

Geen NLP-werk voor mij dus

Dat is meer je harde schijf resetten en dan kom je het probleem de volgende keer nog eens in een andere vorm tegen. Liefst roei ik samen met de  cliënt het probleem met wortel én tak uit. Sommige wortels zitten diep, zoals de wortels van een brandnetel!

Het lontje van de cliënt was na de sessie aanzienlijk langer.

Sessies hebben tijd nodig om  in te dalen. Soms een dag en soms weken of nog langer.

Elke oplossing zit in jezelf. Je moet alleen de moed hebben om een therapeut te raadplegen.

Jouw probleem is niet raar. Angst en schaamte zijn de dief van je innerlijke groei.
Vul hiernaast je telefoonnummer in en laat me je bellen voor een gratis intake →→→

www.lauradaggers.nl

Ik ben Laura Daggers-de Koning, regressie en reïncarnatietherapeut in Hoofddorp en geef lezingen over regressie en reincarnatietherapie

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.