Rouwconsulent

Ben ik rouwconsulent? Nee dat ben ik niet, maar . . . .   Vanaf mijn 25ste jaar vertellen mensen mij hun hele hebben en houwen. Ik doe daar niets speciaals voor. Ik ben mezelf. Misschien is dát het? Mijn authentieke zelf zijn, zodat mensen zich uitgenodigd voelen tot?

Een latent talent heb ik. Jaren geleden tijdens mijn werk bij de receptie van de grootste charter van Nederland hoorde ik heel wat problemen en verdrietige verhalen aan. Er was veel onverwerkte rouw. Wanneer je daar niets aan doet blijft het vastzitten in je lichaam.

“Bedankt voor de peptalk”, zei een stewardess eens en voegde zich met een glimlach bij haar crew, waarmee ze het gebouw uitliep op weg naar het vliegtuig.

Destijds dacht ik er nooit aan om hiervan mijn beroep te maken.Toen ik boventallig werd ben ik met de opleiding voor regressietherapeut begonnen.

Onverwerkte rouw zet zich vast in je lichaam. Gaat met je aan de haal, zonder dat je er erg in hebt.

Soms is er een stukje van jou mee het graf ingegaan. Dat halen we in de sessie terug. Want jij leeft hier en nu. Rouw kan je behoorlijk ‘’vast’’ zetten. Je denkwereld én je gevoelswereld. Iedereen heeft rouw. Alleen niet iedereen onderkent het. Je kunt zelfs rouw hebben over je vriendje dat op de kleuterschool ging verhuizen, en waar jij niet van wist waar die gebleven is. Onverwerkte rouw, doe er wat aan, zodat je dóór kunt met je leven.

Rouw dóe er wat aan. Het doorwerken geeft je levensperspectief.

 

Auteur: Laura Daggers-de Koning

Ik ben Laura Daggers, sinds 2010 regressie- en reïncarnatietherapeut. Samen met jou zoek ik je levenslust weer terug. Dat kan in het huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven, geboorte of zielenwereld.

2 gedachten aan “Rouwconsulent”

 1. Hallo Laura,

  sinds 24 sep 2016 is mijn vader op 64 jaar leeftijd overleden na 5 maanden ziekte bed. ik kan het erg moeilijk plaatsen en accepteren. en zit dan niet goed in mijn vel.
  en ik ben niet echt een prater hierover, wat zou ik kunnen doen en zijn hier kosten aan verbonden.

  mvg

  Angelique Wageman Rijken

 2. Dag Angelique,
  Het is vreselijk om een van je ouders te moeten missen. Vaak komt er na het overlijden een proces op gang van onverwerkte zaken t.o.v. de overledene. Er is nooit een schuldvraag. Het gaat erom hoe jij dit op een gedoseerde manier verwerkt. Je lichaam heeft alles opgeslagen, en ook al ben je geen prater, het zit er wel. Daar kunnen we aan werken. Sessies zijn plm eens in de drie á vier weken. En de kosten 120 € per sessie van twee uur. Tussentijds werken de dingen door. Je krijgt meer bewustwording over het hoe en wat. Daar heb ik goede handvatten voor. Je mag me bellen op 06 42 662 735 of 023 56 17806 vriendelijke groet Laura Daggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.